Книжка-білінгва з картинками. Готові видавати?

Фото з мережі

Разом із дитячими письменницями та авторками блогу “Казкарка” Оксана Лущевська та Валентина Вздульська видавництво “Братське” розпочало збір коштів на видання двох книжок-картинок (білінгв) англійською та українською мовами. Чому саме зараз? А тому, що, цитуючи Єллу Лепман (засновницю Міжнародної дитячої бібліотеки у Мюнхені у 1949-му році), дитяча література – це ключ до «мирного співіснування… усієї планети» і саме дитячі книжки можуть допомогти нам виховати у світі покоління із новою свідомістю та новими цінностями.

Написані та проілюстровані на високому художньому рівні, такі книжки-білінгви допоможуть цікаво та легко вивчати іноземну мову, познайомлять світову спільноту із українською мовою та культурою та й просто принесуть неабияку естетичну втіху Вам та Вашим дітлахам.

Ви, напевно, знаєте, що дитячі книжки приємно читати в будь-якому віці: спочатку Вам читають їх батьки, а потім Ви читаєте улюблені казки своїм дітям, племінникам і онукам. Затяті шанувальники жанру дитячої літератури залюбки самі читають дитячі книжки, так би мовити, плекаючи “дитину в собі”. Тож якщо Вам виповнилося два-три роки, Ви можете сміло братися до читання книжок-білінгв із батьками або самі. І пам’ятайте, що насолоджуючись цікавим дитячим двомовним текстом, Ви одночасно вивчаєте/шліфуєте іноземну (рідну?) мову; отримуєте терапевтичний ефект від дитячої казки; за допомогою чудових текстів і малюнків занурюєтесь одразу в два культурні мовні простори.

І ще два слова про тонкощі видавничої кухні. У даному випадку оригінальний текст буде взятий українською мовою, оскільки наша мета – вивести українську культуру у поле зору західного читача і показати, що вона високого рівня. Після цього текст буде перекладений та адаптований до англомовного середовища американськими редакторами і проілюстрований талановитими українськими художниками.

Видання будуть поширюватися як в українських книгарнях, так і за кордоном.

Ось такий  міжкультурний проект! Підтримайте добру справу! 🙂

Усі охочі фінансово підтримати наш проект можуть це зробити за посиланням https://www.kickstarter.com/projects/2134787861/becoming-global-bilingual-ukrainian-english-pictur 

Якщо у Вас виникли якісь питання чи застереження, просимо писати на скриньку agape.kyiv@gmail.com