Кулінарна абетка від Маші Сердюк
У видавництві «Братське» виходить друком дивовижна кулінарна книжка для дітей «Ням!» Рецепти до неї написала популярна фуд-блогерка, журналістка та дитяча письменниця Маша Сердюк. Про смачні та корисні страви для дітей і дорослих вона знає все від А до Я. Маша любить експериментувати з інгредієнтами, подорожувати та відкривати нові смаки. Більше про це наша авторка розповідає в «кулінарній абетці».
А – авокадо. Найкраща їжа на землі! Люблю його мазати на хліб або додавати в салати.
Б – бариста. Так звуть людей, які готують каву. У мене є один знайомий бариста, який навіть став чемпіоном світу із заварювання кави.
В – В’єтнам. Одна з країн, яку я мрію відвідати.
Г – гарбуз. У дитинстві ненавиділа його, просто не могла їсти й усе! А зараз просто обожнюю гарбузовий крем-суп. До речі, готувати його дуже просто, рецепт є в моїй книжці «Ням!».
Ґ – ґудзик. Без пояснень, просто так. Узагалі я дуже люблю літеру Ґ – цей хвостик такий смішний!
Д – Джобс, Стів Джобс. Дуже крутий чувак, який зробив айфон та у взагалі поставив цей світ догори дриґом. І я написала про нього книжку! Пишаюся цим неймовірно.
Е – еклери. Смачні тістечка. Люблю, коли вони із солоною начинкою – печінковим паштетом, наприклад.
Є – Єгипет. Класна країна з дуже красивим морем.
Ж – жульєн. Насправді це спосіб нарізки продуктів тонкою соломкою. І страва з курки та грибів, яку називають жульєном, має готуватися саме так, тонкою соломкою.
З – запах. Найважливіше в їжі, як на мене. Та й не лише в їжі. Нікому не подобається, коли щось неприємно пахне, еге ж?
И – хіба є страва на таку літеру? Хто знає, напишіть у коментарях.
І – Ілон Маск. Ще один дуже крутий чувак, який планує відправити людство в космос. Я теж писала про нього книжку, вона ось-ось має вийти друком.
Ї – їжаки. Вони такі смішні! Ходять і пихтять!
Й – йой! Люблю так казати, коли мене щось дивує.
К – котлети. Колекціоную рецепти котлет, готую їх з усього на світі!
Л – любов. Вона врятує світ.
М – мама. Без неї усе не мало би сенсу.
Н – Нью-Йорк. Місто, в якому сконцентрований увесь світ.
О – «Окуляри і кролик гном». Збірка оповідань, яку ми написали з крутими дівчатами та виклали в інтернет для безкоштовного читання.
П – парасолька. Коли забуваєш її, завжди йде дощ!
Р – рулети з баклажанів з горіховою начинкою. Класика грузинської кухні. Дайте відразу дві порції, будь ласка!
С – Стамбул. Одне з найкращих міст на землі.
Т – тархун. Пахуча трава, з якої роблять дуже смачний зелений лимонад.
У – укулеле. Маленька гітара, така мила. Найцікавіше, що в перекладі з гавайської мови слово «укулеле» означає «тарган, що танцює». Хто це взагалі придумав?
Ф – Фо. В’єтнамський суп, дуже смачний. Буває Фо Бо (з яловичиною), Фо Га (з куркою) та Фо Ка (з рибою). От через нього я й хочу до В’єтнаму – скуштувати там справжній Фо.
Х – хліб. Свіжий, духмяний, щойно з печі, із хрусткою скоринкою. І авокадо на нього намазати!
Ц – цибуля. Чому її ніхто не любить? Вона крута! І смачна! То ви просто не вмієте її готувати!
Ч – Чарлі Чаплін. Маленька людина з великими мріями. Про нього я теж написала книжку.
Ш – Шанель. Ви тільки не смійтеся, але про неї я теж написала книжку. Супер-жінка, завдяки якій жінки почали вдягати штани.
Щ – щоки. Люблю коли вони розповзаються від усмішки.
Ю – юшка. Це може бути суп, а може бути рідина із салату. Люблю таке сьорбати.
Я – яблука. Обожнюю їх та й усе!
Фото: Олександра Генералова
«Ням! Готують діти» – це книжка покрокових рецептів для дітей. Вона розроблена спеціально для маленьких українських читак. Вона містить детальні фото та дуже прості пояснення, з якими навчаться готувати і діти, і безнадійні дорослі. А ще тут є цікавезні екскурси в історію та купа секретиків, які допоможуть зробити страви ще смачнішими.
Рецепти написала українська фуд-блогерка, сценаристка та дитяча письменниця Маша Сердюк, авторка блогу «Котлетка». Фото начарувала знана фуд-фотограф Юлія Нієдра.
Ілюстрації намалювала талановита Марі Кінович. Це дуже особлива книжка, зроблена зі смаком і любов’ю. А без любові, переконані її авторки, нічого в житті не має сенсу. Навіть куховарство.
Триває передпродаж книжки за акційною ціною. Час виходу – кінець червня. Щоб замовити видання, заповніть, будь ласка, форму.