Кулінарна абетка від Маші Сердюк

У видавництві «Братське» виходить друком дивовижна кулінарна книжка для дітей «Ням!» Рецепти до неї написала популярна фуд-блогерка, журналістка та дитяча письменниця Маша Сердюк. Про смачні та корисні страви для дітей і дорослих вона знає все від А до Я. Маша любить експериментувати з інгредієнтами, подорожувати та відкривати нові смаки. Більше про це наша авторка розповідає в «кулінарній абетці».

А – авокадо. Найкраща їжа на землі! Люблю його мазати на хліб або додавати в салати.

Б – бариста. Так звуть людей, які готують каву. У мене є один знайомий бариста, який навіть став чемпіоном світу із заварювання кави.

В – В’єтнам. Одна з країн, яку я мрію відвідати.

Г – гарбуз. У дитинстві ненавиділа його, просто не могла їсти й усе! А зараз просто обожнюю гарбузовий крем-суп. До речі, готувати його дуже просто, рецепт є в моїй книжці «Ням!».

Ґ – ґудзик. Без пояснень, просто так. Узагалі я дуже люблю літеру Ґ – цей хвостик такий смішний!

Д – Джобс, Стів Джобс. Дуже крутий чувак, який зробив айфон та у взагалі поставив цей світ догори дриґом. І я написала про нього книжку! Пишаюся цим неймовірно.

Е – еклери. Смачні тістечка. Люблю, коли вони із солоною начинкою – печінковим паштетом, наприклад.

Є – Єгипет. Класна країна з дуже красивим морем.

Ж – жульєн. Насправді це спосіб нарізки продуктів тонкою соломкою. І страва з курки та грибів, яку називають жульєном, має готуватися саме так, тонкою соломкою.

З – запах. Найважливіше в їжі, як на мене. Та й не лише в їжі. Нікому не подобається, коли щось неприємно пахне, еге ж?

И – хіба є страва на таку літеру? Хто знає, напишіть у коментарях.

І – Ілон Маск. Ще один дуже крутий чувак, який планує відправити людство в космос. Я теж писала про нього книжку, вона ось-ось має вийти друком.

Ї – їжаки. Вони такі смішні! Ходять і пихтять!

Й – йой! Люблю так казати, коли мене щось дивує.

К – котлети. Колекціоную рецепти котлет, готую їх з усього на світі!

Л – любов. Вона врятує світ.

М – мама. Без неї усе не мало би сенсу.

Н – Нью-Йорк. Місто, в якому сконцентрований увесь світ.

О – «Окуляри і кролик гном». Збірка оповідань, яку ми написали з крутими дівчатами та виклали в інтернет для безкоштовного читання.

П – парасолька. Коли забуваєш її, завжди йде дощ!

Р – рулети з баклажанів з горіховою начинкою. Класика грузинської кухні. Дайте відразу дві порції, будь ласка!

С – Стамбул. Одне з найкращих міст на землі.

Т – тархун. Пахуча трава, з якої роблять дуже смачний зелений лимонад.

У – укулеле. Маленька гітара, така мила. Найцікавіше, що в перекладі з гавайської мови слово «укулеле» означає «тарган, що танцює». Хто це взагалі придумав?

Із книжки “Ням! Готують діти!”

Ф – Фо. В’єтнамський суп, дуже смачний. Буває Фо Бо (з яловичиною), Фо Га (з куркою) та Фо Ка (з рибою). От через нього я й хочу до В’єтнаму – скуштувати там справжній Фо.

Х – хліб. Свіжий, духмяний, щойно з печі, із хрусткою скоринкою. І авокадо на нього намазати!

Ц – цибуля. Чому її ніхто не любить? Вона крута! І смачна! То ви просто не вмієте її готувати!

Ч – Чарлі Чаплін. Маленька людина з великими мріями. Про нього я теж написала книжку.

Ш – Шанель. Ви тільки не смійтеся, але про неї я теж написала книжку. Супер-жінка, завдяки якій жінки почали вдягати штани.

Щ – щоки. Люблю коли вони розповзаються від усмішки.

Ю – юшка. Це може бути суп, а може бути рідина із салату. Люблю таке сьорбати.

​​Я – яблука. Обожнюю їх та й усе!

Фото: Олександра Генералова


«Ням! Готують діти» – це книжка покрокових рецептів для дітей. Вона розроблена спеціально для маленьких українських читак. Вона містить детальні фото та дуже прості пояснення, з якими навчаться готувати і діти, і безнадійні дорослі. А ще тут є цікавезні екскурси в історію та купа секретиків, які допоможуть зробити страви ще смачнішими.

Рецепти написала українська фуд-блогерка, сценаристка та дитяча письменниця Маша Сердюк, авторка блогу «Котлетка». Фото начарувала знана фуд-фотограф Юлія Нієдра.

Ілюстрації намалювала талановита Марі Кінович. Це дуже особлива книжка, зроблена зі смаком і любов’ю. А без любові, переконані її авторки, нічого в житті не має сенсу. Навіть куховарство.

Триває передпродаж книжки за акційною ціною. Час виходу – кінець червня. Щоб замовити видання, заповніть, будь ласка, форму