Письменниця Ґунгільд Селін мала непересічну долю

Ґунгільд Селін (1911-1996) – шведська дитяча письменниця та педагог. Народилася на півдні країни в оточеному лісами маленькому містечку Екше, що має давню історію.

Тривалий час вчителювала в початковій школі. Згодом працювала у Шведському дитячому фонді для дітей з обмеженими можливостями в Єрусалимі.

Після Шестиденної війни 1967 року, коли Єрусалим повністю перейшов під контроль Ізраїлю, змушена була залишити місто й переїхати до Йорданії.

В столиці країни Аммані Селін заснувала новий центр для роботи з дітьми, яким керувала аж до 1989 року. За свої зусилля була нагороджена двома орденами короля Йорданії Хусейна. Селін була знайома з матір’ю Терезою, Далай Ламою та іншими видатними людьми, місією яких була допомога знедоленим.

Ґунгільд Селін написала понад чотирнадцять книжок для дітей. Дія багатьох із них розгортається на Близькому Сході. Тонке знання дитячої психології, значний педагогічний досвід, любов до дітей та розуміння місцевої культури допомогли їй створити по-справжньому захопливі й глибокі історії, які подобаються і дітям, і дорослим.

Світову славу письменниці принесла дитяча книжка «Ослик Марії». Це зворушлива історія різдвяного Дива, побаченого очима маленького віслючка.