Вийшла друком книжка до свята Миколая “Особливий подарунок”

Osoblyvyj podarunok У видавництві “Братське” вийшла друком книжка із історіями до свята Миколая під назвою “Особливий подарунок”.

Динамічні і жваві тексти написали вже відомі нашим читачам автори: Наталка Малетич, Марія Литвин, Оксана Лущевська, Юля Смаль, Володимир Чернишенко.

Яскраву обкладинку та затишні графічні ілюстрації намалювала художниця Світлана Чернишева.

Тексти розраховані на вік читачів – 7-12 років.

Уривок із оповідання Марії Литвин “Особливий подарунок”:

“І я вирішив теж перевірити — чи справді то мама приходить із подарунком?

Виявляється, не спати вночі так само важко, як заснути ввечері. Спочатку ввімкнув ліхтарика й читав під ковдрою індійські народні казки. Потім подумки рахував слоненят, що йшли до річки на водопій, але коли вони доходили до самої води, то збивалися в купу й доводилося знову перераховувати. Потім думав про Колю та його нові санки. Під ранок таки заснув — але прокинувся, щойно зарипіли двері до кімнати.

Озиратися було лячно. А що ж як то справді мама?! Кроки тихо-тихо наближалися, хтось нахилився наді мною, дбайливо відгорнув подушку, поклав пакунок і… завмер, коли я зненацька розплющив очі.”

Особливий подарунок у день Святого Миколая. (Для мол. та сер. шкільного віку.) / Упор. Ю. Березенко; худож. С. Чернишева. — К., 2014. – 56 с.: іл.