2-3 червня у Пирогові відбудеться Дитячий фестиваль “Орелі”

Не доспи, не доїж, а дитину потіш!

Надзвичайно весело і яскраво відзначити Зелені Свята разом із родиною і друзями можна, відвідавши у перші вихідні червня Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «ОРЕЛІ».

На ярмарку фестивалю, який відбудеться у Музеї просто неба (с. Пирогів), можна буде придбати книжки видавництва  “Братське”. Запрошуємо гарно та приємно провести час!

Нижче – програма фестивалю.

Казкову і теплу атмосферу творитимуть:
– ПРИВАБНИКИ фестивалю:
Унікальні дитячі фольклорні гурти з різних куточків України – Полісся, Поділля, Слобожанщини, Наддніпрянщини, Гуцульщини, Закарпаття і не лише. З нами також протягом двох днів – довгоочікуваний гурт із міста Попрад (Словаччина), що здивує глядачів унікальними традиційними танцями, народною музикою і співом.
Спеціальний гість відкриття – чарівна ILLARIA. Почути знову її дивовижний голос – гарний початок «Орелей». А скористатись можливістю наживо поспілкуватись із співачкою Ви можете під час робітні із ляльки-мотанки в суботу.
Традиційні Друзі події – Сашко Лірник із химерними казками та дотепним українським гумором, героєм яких може стати кожен, Сусанна Карпенко та Ілля Фетисов – самобутній родинний гурт, учасники ансамблю «Божичі», Максим Бережнюк із унікальною програмою на народних інструментах, Северин Наливайко – майстер українського слова, автентичні народні колективи та інші.

– Фестивальна МАЙСТЕРНЯ:
Разом із Вашими дітьми «Орелі» запрошують Вас узяти участь у більш ніж 20 щоденних майстер-класах з народних ремесел. Крім того, варто відвідати улюблене дітьми кулінарне заняття – випікання жайворонків з тіста.
Екопростір «Тетерівського Коша» представлятиме Найбільшу традиційну народну гойдалку (Орелі) та здорові забави. Весело і радісно стрибаємо, бавимось, гойдаємось, намагаючись торкнутись небес.
Плекальні «Орелі» запрошують батьків почути і навчитись мелодійним колисковим, казкам, примовлянкам та забавлянкам для найменших.
Варто не проґавити також можливість навчитись запальним танцям, поринувши у коло етнічних ритмів автентичних гуртів України.
До народних же ігор від гостей фестивалю можна долучитись протягом двох днів.

– Традиційний ЯРМАРОК:
Більше 100 майстрів представлятимуть свої вироби: неповторні дитячі народні ляльки, різноманітні народні іграшки із дерева, соломи, глини, тканини; дримби, сопілки, окарини, розписані дзвоники, писанки, вишиванки й інше етнічне вбрання, гончарний посуд, гутне, вітражне скло, вироби з вовни, жіночі прикраси, скатертини, серветки, витинанки, вінки і багато іншого.

– ЧИТАЛЬНА ГОСТИНА:
Інтерактивне спілкування з Головним інформаційним партнером фестивалю – Журналом «Країна», завжди про актуальне і живе.
Цікаві книжки та широка літературна програма від дитячих видавництв «Грані-Т», «Ранок», «Зірка», гуртка «Марко і Харко», дитячого журналу «Яблунька», Олександра Стебляка та багатьох інших, зустрічі із дитячими письменниками, конкурси.

– Сільська АНІМАЦІЙНА СТУДІЯ «Орлик» (с. Хотів):
Майстер-класи із дитячої анімації, захопливі подорожі народними сюжетами і образами.

– ГУДИЛЬНЯ (Музичний майданчик):
Майстер-класи з гри та виставка-продаж народних музичних інструментів (сопілки, окарини, свищики, бандури, бубни).

Програма фестивалю передбачає, що цікаво буде всім! Дівчаткам зі своїми родинами варто відвідати УНІКАЛЬНУ ВИСТАВКУ народних ляльок та народного одягу, а майбутні ж чоловіки можуть випробувати себе у КОЗАЦЬКИХ ЗАБАВАХ від Братства бойового звичаю «Спас», виховуючи мужність і лицарський дух.

Також усі гості фестивалю запрошуються почастуватись традиційними українськими стравами і покататись на підводі територією Музею.

Особливу ж атмосферу фестивалю творитиме гурт волонтерів з Києва та різних куточків України, які щиро віддають свою любов та турботу на користь дітям.